mi a megnagyobbodott szív (cardiomegalia)?

A megnagyobbodott szív (cardiomegalia) lehet különböző okai lehetnek. De ez általában az eredménye a magas vérnyomás (hipertónia) vagy koszorúér-betegség.

A kutatók olyan új módszereket, hogy ellenőrizze a szív egészségét. Két teszt áll rendelkezésre sem; Érdekes harmadik pedig a horizonton.

A szív megnagyobbodik válaszul károsítja a szívizmot. Akár egy pont, a bővítés lehetővé teszi a szív, hogy továbbra is pumpálni a vért rendesen. A bővítés előrehaladásával, bár a szív pumpáló képességét csökken.

A dilatációs kardiomiopátia fő típusát Cardiomegalia. Tágult kardiomiopátia, a falak a bal és jobb oldalon a szív (kamrák) elvékonyodnak és nyújtózkodott. Az eredmény egy megnagyobbodott szív.

A más típusú megnagyobbodott szív, a szív izom a bal kamra válik a szokásosnál vastagabb. A magas vérnyomás általában nem okoz balkamra megnagyobbodása (hipertrófia), míg a hipertrófiás kardiomiopátia egy öröklött állapot.

Általánosságban elmondható, hogy a szív pumpáló képességét jobban megmarad, ha a kibővített szív “vastag” helyett “vékony.

A leggyakoribb oka a szív megnagyobbodását vannak elzáródások a szív vérellátása (koszorúér-betegség) és a magas vérnyomás. Megnagyobbodott szív is sok más oka lehet, beleértve

Gyakran nincs ok a szív megnagyobbodását azonosítanak. Ez az úgynevezett idiopátiás dilatatív kardiomiopátia.

Leggyakrabban, a megnagyobbodott szív nem okoz tüneteket. Ha a szív megnagyobbodását válik képes a szivattyú vér hatékonyan, a tünetek a pangásos szívelégtelenség alakulhat

A tünetek eltérőek az emberek megnagyobbodott szív. Néhányan talán soha nem tüneteket. Mások esetleg enyhe tünetek változatlanok maradnak évekig. És néhány előfordulhat még folyamatosan romló légszomj.