megértése zsindely – az alapok

Az övsömör (herpes zoster) ered reaktiváció hogy is okozza a bárányhimlőt. Övsömör, általában az első dolog, amit észre egy bizsergő érzés vagy égő fájdalom az egyik oldalon a test vagy az arc. Néhány napon belül a hetek, vörös dudorok és csoportos, fájdalmas bőr hólyagok majd kinő az ugyanazon a területen az arc vagy a test mellett az eloszlás az idegek a bőrön. Általában ez akkor fordul elő együtt a mellkas, has, hát, vagy az arc, de ez is befolyásolja a nyak, a végtagok, vagy a hát alsó részén. A terület nagyon fájdalmas lehet, viszkető, és gyengéd. Miután 1-2 hétig, a hólyagok gyógyítani és forma varasodás, bár a fájdalom gyakran folytatódik.

Tíz százalék 15% -ában a herpes zoster mélységében fájdalom következik a fertőzés után lefolytatása után ismert herpesz utáni neuralgia. Ez továbbra is hónapokig vagy akár évekig is, különösen az idősebbek. Az előfordulási övsömör és herpesz utáni neuralgia emelkedik az életkor növekedésével. Tény, hogy több mint 50% -ában fordul elő az emberek több mint 60 övsömör általában csak egyszer fordul elő, bár már ismert, hogy megismétlődik, általában az emberek, a legyengült immunrendszerű.

Bár akkor tegyen lépéseket időtartamának lerövidítése a zsindely járvány, a vírus által gyakran egyszerűen fut az egésznek. Herpesz utáni neuralgia nehéz kezelni, és tarthat hónapokig vagy akár évekig ritkán. Tehát a legjobb megoldás a korai és az azonnali kezelés. Továbbá, a korai orvoshoz megakadályozhatja vagy csökkentheti a hegesedés, hogy övsömör okozhat.

Az övsömör ered varicella- zoster, ugyanaz a vírus okozza a bárányhimlőt. Következő bout a bárányhimlő, a vírus szunnyad a gerincvelői idegsejtek. De lehet aktiválni évvel később, amikor az immunrendszer elnyomja

Az orvostudomány nem érti, miért a vírus válik újra a néhány ember, míg másokban nem.

FORRÁS

National Institute of Neurológiai Rendellenességek és Stroke: “övsömör. Seek korai kezelése.”

Health Letter, p7, 2002.

Oxman M. New England Journal of Medicine, június 2, 2005.

Douglas M. Drug Safety, 2004.

“Zsindely vakcina rutin 60.”

FDA: “FDA licencek új vakcina csökkentésére idősebb sokan a világ veszélye zsindely.”

Maximalizálja a bőrápoló rutin, hogy fiatalnak néz most.

Jól néz ki minden Operatőr; Hogyan ápolja a száraz, vörös Ski; Meglepő módon, hogy csökkentsék ráncok; Száműzni a táskák a szemed alatt