típusú allergének – téma áttekintése

Pollen, penész, poratka, vagy állati szőrök oka a legtöbb allergiás rhinitis és a trigger asztmás rohamok néhány ember.

Növények teszik pollen. A pollenek okozhatnak allergiát általában származó fák, füvek, vagy gyomok. Ezek pollenek kicsi, könnyű és száraz, így a szél könnyen felveszi őket, és hordozza őket, gyakran nagy távolságokra. Virág is, hogy a pollen, ami terjed a rovarok. Általában csak egy kis virág pollen kerül a levegőbe. Tehát az emberek általában nem a tünetek ez a fajta pollen.

A pollen méri a pollen a levegőben. Ha ez a szám magas, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy allergiás reakció, ha allergiás a pollen. Szeles, száraz időjárás miatt gyakran magas pollen, míg nedves időben csökkenti azt.

A allergiás szezonban, TV állomások, újságok vagy egészségügyi központ jelenteni a helyi pollenszámmal. Ha allergiás, megtudja, ha a pollenszámmal reklámozott, így elkerülhető pollen, amikor az számít magasak. Ön is felnéz a Nemzeti Allergia Iroda honlapján pollen információ www.aaaai / NAB / index.cfm? P = reading_charts.

A pontos időpontot pollen évszakok eltérőek a különböző részein az Egyesült Államokban, de általában

Penész néz ki, mint a zöld, fekete vagy fehér foltok a növényekre vagy nedves felületen. Penész spórákat tartalmaz, amelyek lebegnek a levegőben, mint a pollen. Ha allergiás a penész, a légzés, a spórák reakciót váltanak ki.

Penész tud élni a talajra, a növényekre, rothadó fát, vagy halott levelek. Bent, akkor él nyirkos helyeken, mint pince, fürdőszoba, hűtőszekrény és párkányok. Néhány külső gombaspórák nagyobb valószínűséggel lesz a levegőben a száraz, szeles idő; mások inkább jelen lenni esős napokon.

Poratka apró, nyolclábú lények (pókok), amely olyan kicsi csak akkor tudjuk látni őket mikroszkóp alatt. Poratka enni halott pelyhek emberi bőr. Nem harap, vagy elterjedt betegség. Ember allergiás a rovarok ürülék, nem a rovarok magukat. Ha allergiás a poratka, akkor általában problémája egész évben.

Poratka él többnyire szőnyeg, ágynemű, bútorok, vagy kitömött állatok. Hogy tiszta otthon semmi köze, hogy van poratka. Ők jól megélnek a meleg, nedves körülmények között, ahol a relatív páratartalom 50% -nál nagyobb. Ők nem találtak hideg vagy száraz éghajlatú.

Téli és tavaszi hozza fa pollenek; Késő tavasztól nyár közepén hozza fűpollenek; Nyár végén, hogy kora ősszel hozza gyom pollenek. A parlagfű a leggyakoribb oka az allergiás rhinitis az Egyesült Államokban.